0
Kuller/torsk med stegt spidskål, tomat og kota

Kuller/torsk med stegt spidskål, tomat og kota

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Fisken

Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side.

bulgur
3 min.
Bulguren

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog bulguren i 8-10 min. under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte.

tomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailpurløgcitron
5 min.
Salaten

Skyl tomaterne grundigt sammen med purløget og citronen. Skær tomaterne i mindre stykker, og hak purløget så fint som muligt.

Bland 1/2 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. eddike, 1/2 tsk. sennep og lidt salt pr. person i en skål. Tilsæt revet citronskal, purløg og tomater, og lad det trække lidt.

rødt spidskål
10 min.
Kålet

Skyl kålet grundigt, og flæk det i 8 dele. Varm en pande op ved middelhøj varme, og steg kålet i ca. 3 min. på begge flade sider i 1/2 spsk. olie pr. person. Det må gerne få godt med farve. Krydres med salt og citronsaft.

20 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Pil skindet af fisken, tag den af panden, og lad den hvile. 

Kota
25 min.
Salaten

Vend bulgur og den smuldrede kota ned i salaten, og smag til med salt, peber og eddike eller citronsaft. Vend til sidst fisken i salaten stille og roligt, så fiskestykkerne ikke ødelægges for meget.

30 min.
Anretning

Servér salaten sammen med de stegte spidskål.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
594 kcal
Fedt:
23,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
5 g
Kulhydrat:
48,2 g
heraf sukkerarter:
13,2 g
Kostfibre:
11,8 g
Protein:
41,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?