Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side.
Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog bulguren i 8-10 min. under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte.
Skyl tomaterne grundigt sammen med purløget og citronen. Skær tomaterne i mindre stykker, og hak purløget så fint som muligt.
Bland 1/2 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. eddike, 1/2 tsk. sennep og lidt salt pr. person i en skål. Tilsæt revet citronskal, purløg og tomater, og lad det trække lidt.
Skyl kålet grundigt, og flæk det i 8 dele. Varm en pande op ved middelhøj varme, og steg kålet i ca. 3 min. på begge flade sider i 1/2 spsk. olie pr. person. Det må gerne få godt med farve. Krydres med salt og citronsaft.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Pil skindet af fisken, tag den af panden, og lad den hvile.
Vend bulgur og den smuldrede kota ned i salaten, og smag til med salt, peber og eddike eller citronsaft. Vend til sidst fisken i salaten stille og roligt, så fiskestykkerne ikke ødelægges for meget.
Servér salaten sammen med de stegte spidskål.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Kommentarer og forslag til opskriften