0
Mørksej med svampesauce, perlebyg og jordskokker

Mørksej med svampesauce, perlebyg og jordskokker

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

1 min.
Kog perlebyggen

Kom perlebyggen i en gryde, og dæk med vand. Husk et godt skud salt. Kog perlebyggen stille og roligt i ca. 15 min., til den er mør.

jordskokkerpære
5 min.
Ordn det grønne

Skær jordskokker og pære i små tern.

svampe sovs
10 min.
Steg fisken

Skær fisken i kuvertstykker, og krydr den med salt og sort peber.

Varm en stor pande op ved høj varme. Tilsæt lidt olie, og steg fisken hårdt på den ene side i 3-4 min. og ca. 30 sekunder på den anden side.

Tag fisken af panden, og tilsæt sovsen. Giv den et hurtigt opkog. 

Kota-ost
20 min.
Anretning

Dræn perlebyggen, og vend den sammen med jordskokker og pære. Anret den i en dyb tallerken med fisken ovenpå. Kom sovs over fisken, og smuldr osten henover retten til sidst.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?