Forvarm ovnen til 225 grader og sæt en gryde med vand uden salt over at koge. Pil løget og skræl kartoflerne og skær begge dele ud i grove tern. Kog dem i ca. 10 min. indtil de er møre, sigt det meste af vandet fra og mos dem med et piskeris. Smages til med salt.
Skær fisken ud i 2x2 cm og krydr den med salt.
Skyl agurken og radiserne grundigt. Nip top og bund af radiserne og skær dem i tynde skiver sammen med agurkerne.
Bland 1 tsk. olivenolie, 1 tsk. eddike og ½ tsk. sennep, revet hvidløg og lidt salt pr. person i en skål.
Salaten vendes rundt i dressingen lige før servering.
Kom mosen i et ildfast fad og fordel fisken rundt på kartoffelmosen. Riv osten og drys raspen henover. Bag retten i ca. 10 min. indtil den har fået en flot brun farve på overfladen.
Servér den varme brandade med salaten ved siden af.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften