0
Torskebrandade
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
løgbagekartoflersalt
1 min.
Kartofler og løg

Forvarm ovnen til 225 grader og sæt en gryde med vand uden salt over at koge. Pil løget og skræl kartoflerne og skær begge dele ud i grove tern. Kog dem i ca. 10 min. indtil de er møre, sigt det meste af vandet fra og mos dem med et piskeris. Smages til med salt.

torskefilet uden skind
10 min.
Fisken

Skær fisken ud i 2x2 cm og krydr den med salt.

agurkradiserolivenolie, ekstra jomfrueddikesennep
13 min.
Salaten

Skyl agurken og radiserne grundigt. Nip top og bund af radiserne og skær dem i tynde skiver sammen med agurkerne. 

Bland 1 tsk. olivenolie, 1 tsk. eddike og ½ tsk. sennep, revet hvidløg og lidt salt pr. person i en skål.

Salaten vendes rundt i dressingen lige før servering.

parmigiano reggiano (Parmesan)rasp
20 min.
Brandaden

Kom mosen i et ildfast fad og fordel fisken rundt på kartoffelmosen. Riv osten og drys raspen henover. Bag retten i ca. 10 min. indtil den har fået en flot brun farve på overfladen.

35 min.
Anretning

Servér den varme brandade med salaten ved siden af. 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
516 kcal
Fedt:
13,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,4 g
Kulhydrat:
57,9 g
heraf sukkerarter:
6,7 g
Kostfibre:
6,9 g
Protein:
35,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?