0
Torskebrandade
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
løgbagekartoflersalt
1 min.
Kartofler og løg

Forvarm ovnen til 225 grader og sæt en gryde med vand uden salt over at koge. Pil løget og skræl kartoflerne og skær begge dele ud i grove tern. Kog dem i ca. 10 min. indtil de er møre, sigt det meste af vandet fra og mos dem med et piskeris. Smages til med salt.

torskefilet uden skind
10 min.
Fisken

Skær fisken ud i 2x2 cm og krydr den med salt.

agurkradiserolivenolie, ekstra jomfrueddikesennep
13 min.
Salaten

Skyl agurken og radiserne grundigt. Nip top og bund af radiserne og skær dem i tynde skiver sammen med agurkerne. 

Bland 1 tsk. olivenolie, 1 tsk. eddike og ½ tsk. sennep, revet hvidløg og lidt salt pr. person i en skål.

Salaten vendes rundt i dressingen lige før servering.

parmigiano reggiano (Parmesan)rasp
20 min.
Brandaden

Kom mosen i et ildfast fad og fordel fisken rundt på kartoffelmosen. Riv osten og drys raspen henover. Bag retten i ca. 10 min. indtil den har fået en flot brun farve på overfladen.

35 min.
Anretning

Servér den varme brandade med salaten ved siden af. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
516 kcal
Fedt:
13,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,4 g
Kulhydrat:
57,9 g
heraf sukkerarter:
6,7 g
Kostfibre:
6,9 g
Protein:
35,6 g