Tilbehør:
frisk løvstikke
agurk
grøntsager
Agurk/kaviarsauce:
100 g DDV yoghurt
50 g agurk
20 g kaviar (fra glas)
salt og peber
lidt citronsaft
Fisk: Skær fisken i mindre stykker og læg dem lagvis med løvstikkeblade i en anretningsring, så fisken danner et lille tårn. Hvis du ikke har en ring, kan fisken lægges i en lille rund form. Krydr med lidt salt og peber mellem lagene. Bag fisken i en 200 grader varm ovn i ca. 10-15 minutter. Sæt fisken på en tallerken, lad den afkøle og fjern ringen.
Sauce: Rør yoghurten sammen med finthakket agurk og kaviar i en skål. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Fordel saucen på tallerknen, pynt med frisk løvstikke og et stykke agurk, der er skåret flot ud.
Server retten sammen med flere grøntsager, fx tomater.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften