0
Torskefilet med grillede majs, gremolata og røget creme frisk-dressing

Torskefilet med grillede majs, gremolata og røget creme frisk-dressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
majs
1 min.
Kog majs

Sæt en gryde med saltet vand over at koge.

Kom majsene i vandet, og lad dem simre i vandet i 5 min. Tag majsene op af vandet, og gem dem til senere.

kartofler
5 min.
Kog kartofler

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet i 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

persillehvidløgcitron
10 min.
Lav gremolata

Riv hvidløget ned i en skål sammen med skrællen fra citronen.

Hak persillen fint, og tilsæt den til skålen.

Rør det hele godt sammen med lidt citronsaft, 1/2 spsk. olie og salt.

creme frisk 9%røget paprika
15 min.
Forbered creme frisk dressing

Vend paprikaen sammen med creme frisk, og krydr med salt og peber.

20 min.
Grill majs

Varm en pande op ved høj varme. Grill majsene i 1 spsk. olie pr. person på alle sider, indtil de får en lidt branket overflade.

torskefilet med skind
25 min.
Steg fisk

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartofler og majs. Hæld creme frisk dressing henover majsen, og top med gremolata. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
597 kcal
Fedt:
28,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
3 g
Kulhydrat:
50,8 g
heraf sukkerarter:
5,6 g
Kostfibre:
6,2 g
Protein:
32,3 g