Begynd med tilbehøret: Bacon: Brug baconskiver og skær dem på tværs i mindre stykker. Skiver giver mere sprødt bacon end fx bacontern. Steg dem helt sprøde på en pande. Rødbeder: Tør rødbederne på køkkenrulle og skær dem i små tern. Hakket æg: Kog æggene og skær de hårdkogte æg i tern. Anret bacon, rødbeder og æg i 3 skåle.
Sennepssauce: Lav en opbagt hvid sauce: Smelt smørret i en gryde, tilsæt 1 stor spsk. mel og pisk det godt sammen. Tilsæt mælken - lidt ad gangen - mens du pisker - til saucen får en passende konsistens. Smag til med lidt stødt muskatnød, salt og peber. Til sidst smages sovsen til med 2-3 tsk. grov fiskesennep (der kan tilsættes mere efter behag).
Fisk: Skær fileten i portionsstykker eller bag den hel. Det vigtigste er, at stykkerne eller fileten er nogenlunde ens i tykkelsen (lav evt. et ikke gennemgående snit på fileten og fold den dobbelt). Placer fisken i et smurt ovnfast fad, krydr med salt og peber. Sæt fadet i en 190 grader varm ovn i ca. 10-12 min. Fisken må hellere få for lidt end for meget. Lad fisken hvile tildækket udenfor ovnen i 5 min. før servering.
Server sammen med små kartofler.
Grov Fiskesennep indeholder:
65% gule sennepsfrø, 30% brune sennepsfrø og 5% gurkemeje
Kundekommentarer ()