0
Torskenuggets med persillesovs, kartofler og gulerodssalat med appelsin

Torskenuggets med persillesovs, kartofler og gulerodssalat med appelsin

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kartofler

Kog kartofler i rigeligt, godt saltet vand i 18-20 min. 

rasptorskefilet uden skind
2 min.
Fisk:

Del fisken i 3-5 mindre stykker pr. person, du laver mad til. Krydr stykkerne med salt og peber, og vend dem i en skål med lidt hvedemel. Vend dem derefter i en anden skål i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, kan du bruge lidt mel og vand, der er pisket sammen til en jævn, tyk melklister). Vend til sidst fisken i rasp.

Steg fiskestykkerne sprøde i friture eller på en varm pande tilsat godt med neutral olie og evt. smør i 2-3 min. på hver side. 

Lad de stegte og sprøde fisk afdryppe på køkkenrulle, og krydr dem med lidt salt.

gulerødder i julienneappelsin
10 min.
Gulerodssalat med appelsin

Kom gulerødder i en skål. Vend rundt med appelsinsaft og god olivenolie, og smag til med salt og lidt sukker eller flydende honning.

kruspersillebechamelsovs
15 min.
Persillesovs:

Fjern de største og groveste stilke på persillen, og hak resten fint. Kom bechamelsovsen i en gryde, og kog den op, mens du hele tiden rører rundt i den. Fortynd sovsen med lidt mælk, hvis du synes, den er for tyk, når den er kogt igennem. Tilsæt persillen lige før servering, og smag til med salt og peber.

20 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.