Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog kartofler i rigeligt, godt saltet vand i 18-20 min.
Del fisken i 3-5 mindre stykker pr. person, du laver mad til. Krydr stykkerne med salt og peber, og vend dem i en skål med lidt hvedemel. Vend dem derefter i en anden skål i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, kan du bruge lidt mel og vand, der er pisket sammen til en jævn, tyk melklister). Vend til sidst fisken i rasp.
Steg fiskestykkerne sprøde i friture eller på en varm pande tilsat godt med neutral olie og evt. smør i 2-3 min. på hver side.
Lad de stegte og sprøde fisk afdryppe på køkkenrulle, og krydr dem med lidt salt.
Kom gulerødder i en skål. Vend rundt med appelsinsaft og god olivenolie, og smag til med salt og lidt sukker eller flydende honning.
Fjern de største og groveste stilke på persillen, og hak resten fint. Kom bechamelsovsen i en gryde, og kog den op, mens du hele tiden rører rundt i den. Fortynd sovsen med lidt mælk, hvis du synes, den er for tyk, når den er kogt igennem. Tilsæt persillen lige før servering, og smag til med salt og peber.
Som vist på billedet.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()