0
Tortillas med ananas-stegt Hopballekylling, tomatillo verde, limesyltede rødløg og chili syltet rødt spidskål

Tortillas med ananas-stegt Hopballekylling, tomatillo verde, limesyltede rødløg og chili syltet rødt spidskål

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Opskriftstype:
FoodMarket
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Huskokken har sammensat en færdig pakke lige til at klikke i kurven med en af sine yndlingsopskrifter på tortillas og kylling. Der er et par super lækre salsaer fra Vera Mexicana med i pakken til at give det et autentisk mexicansk spark på krydringen. Kyllingen er naturligvis fra Hopballe mølle og tortillaerne er lavet på ægte nixtamaliseret majs fra Mexico. God fornøjelse! 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Hopballe Mølle kylling, bryst med skindPineapple Salsa
1 min.
Kylling

Brun kyllingen godt af på en medium varm pande på skindsiden. Vend kyllingestykkerne, og krydr dem grundigt med salt og peber. Pensl kyllingen med et generøst lag ananassalsa. Kom kyllingen i en 225 grader forvarmet ovn i 10-12 min. Pensl et par gange undervejs med mere salsa. Pas på salsaen ikke brænder - så hold øje.

limerødløg
5 min.
limesyltede rødløg

Pil og snit rødløg (regn med 1/2 løg pr. person, du laver mad til), så fint du kan, og kom det i en skål. Kom lidt fint salt ved, og knug saltet godt ind i løgene. Hæld 1/2 dl limesaft over, og vend rundt. Efter 5 min. tilsættes sukker til en tilpas sur/sød smag.

rødt spidskållimeTomatillo Verde Sauce
10 min.
Chilisyltet rødt spidskål

Snit kålen, så fint du kan - brug gerne et mandolinjern. Knug kålen med lidt salt, og lad den hvile i 2-3 min. Vend nu kålen med lidt limesaft og en smule af tomatillo verde-saucen (pas på den er HOT!). Sæt salaten til side til senere.

corn tortillas
20 min.
Tortillas:

Varm tortillas én efter én på en brandvarm pande uden fedtstof, til de begynder at blive gyldne med mørke pletter. Endnu bedre er det at vende dem direkte på en rødglødende kogeplade lynhurtigt. (Duer ikke på induktion og gas). Hold dem lune i et fugtigt viskestykke, efterhånden som de er klar.

creme fraiche 18%korianderPineapple SalsaTomatillo Verde Sauce
25 min.
Anretning:

Som vist på billedet med creme fraiche serveret til. Drys med frisk koriander, og server limebåde og ekstra salsa dertil.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Tomatillo Verde Sauce

Saucen er lavet på tomatillos og habanero, som er små, lysegrønne frugter, også kendt som "mexicansk afskallede tomater". Saucen giver dig en frisk, delikat og meget levende smag, og selvom den er sur på en helt fantastisk måde.

Servér saucen til tacos, tostadas og quesadillas. Den kan også bruges til grillet kød såsom svinekød, bøf og kylling. Saucen er en alsidig varm sauce, som passer godt til mange forskellige retter. Den kan bruges som en delvis erstatning for limefrugter i en aquachile og tilføjer en afbalanceret smag af syre og mildt krydderi. Tilføj den i din yndlingsret, eller prøv at bruge den på avocado, fisk, æg og suppe, hvis ekstra friskhed og smag ønskes.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?