0
Toscansk braiseret okse i tomatsauce med basilikum

Toscansk braiseret okse i tomatsauce med basilikum

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
brune ris
1 min.
Ris

Kog risene efter anvisning på posen.

løgbladsellerigulerodbasilikum
5 min.
Grøntsagerne og kødet

Pil løget, skræl gulerødderne, og skyl dem grundigt sammen med blegselleriet. Hak grøntsagerne groft. 

Skyl basilikummen grundigt, afdryp den for vand, og pil bladene fra stilken. 

Tag kødet ud ad posen (gem bouillonen i posen), og skær det i store chunks. 

tomatpassataitaliensk kødbollekrydderi
15 min.
Gryderetten

Varm en gryde op ved høj varme. Steg kødet i 1 spsk. olie pr. person, indtil det får godt med farve på to sider. Tilsæt grøntsagerne, og steg i yderligere 5 min. Kom krydderiblandingen og tomatpassata i gryden sammen med lidt vand, og lad retten simre i 10 min. under låg. Smages til med salt og peber. 

35 min.
Anretning

Servér det braiserede kød med risene og top med basilikum. 

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Næringsindhold pr. person:

Energi:
573 kcal
Fedt:
24,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,1 g
Kulhydrat:
54,2 g
heraf sukkerarter:
15,4 g
Kostfibre:
9,9 g
Protein:
31,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?