Kog risene efter anvisning på posen.
Pil løget, skræl gulerødderne, og skyl dem grundigt sammen med blegselleriet. Hak grøntsagerne groft.
Skyl basilikummen grundigt, afdryp den for vand, og pil bladene fra stilken.
Tag kødet ud ad posen (gem bouillonen i posen), og skær det i store chunks.
Varm en gryde op ved høj varme. Steg kødet i 1 spsk. olie pr. person, indtil det får godt med farve på to sider. Tilsæt grøntsagerne, og steg i yderligere 5 min. Kom krydderiblandingen og tomatpassata i gryden sammen med lidt vand, og lad retten simre i 10 min. under låg. Smages til med salt og peber.
Servér det braiserede kød med risene og top med basilikum.
Italienske kødbollekrydderi indeholder:
30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili
Kommentarer og forslag til opskriften