0
Tournedos af oksemørbrad med parmesan-stegte asparges og spidskålssalat med hasselnødder, appelsin og estragon dertil ovnstegte små kartofler

Tournedos af oksemørbrad med parmesan-stegte asparges og spidskålssalat med hasselnødder, appelsin og estragon dertil ovnstegte små kartofler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartoflerrosmarinhvidløgappelsin
1 min.
Ovnstegte små kartofler med orange og rosmarin

Tænd ovnen på 200 grader. Kom kartoflerne i et ovnfast fad med hele upillede hvidløgsfed (gem et par hele fed til at stege med kødet). Vend med salt og peber, plukket og hakket rosmarin (gem lidt til pynt) og revet appelsinskal fra 1 appelsin. Vend kartoflerne med god olivenolie, og steg dem i ovnen, til de er sprøde og gennembagte. Det tager omtrent 25-35 min. afhængig af størrelsen på kartoflerne. 

spidskålappelsinhasselnøddekernerparmigiano reggiano (Parmesan)estragon
10 min.
Spidskålssalat med hasselnødder, appelsin

Snit spidskål, så fint du kan. Kom det i en skål, og drys med salt. Knug saltet ind i kålen med hænderne. Rist hasselnødder gyldne på en tør pande. Knus dem let i en morter, eller skær dem i mindre stykker. Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem i skiver. Skyl, pluk og hak estragon.

Lav en dressing af saften fra 1 af appelsinerne, en spsk. sennep og 4 spsk. olivenolie. Smag til med salt, peber og lidt sukker.

Vend kål og dressing sammen med 2/3 af appelsinskiverne. Pynt med de sidste og drys med hasselnødder, lidt parmesan i flager (brug en tyndskræller, og brug ca. halvdelen her) og estragon.

estragonfløde 38% (piskefløde)rødvinssauce / sauce bordelaise
20 min.
Rødvinssauce:

Kog rødvinssaucen op i en lille gryde. Kom fløde i, og kog igennem i yderligere 5 min. Smag til med salt og peber. Lige før servering piskes sovsen med 10-15 g koldt smør pr. person, og hakket estragon tilsættes lige før servering.

oksemørbradbøffer
30 min.
Oksemørbrad

Tag kødet ud af køleskabet 1/2 time, før det skal steges. Åbn pakken, og dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr kødet på alle sider med salt. Varm en pande, der passer i størrelse, op til jævn til hård varme. Tilsæt lidt neutral olie eller klaret smør, og læg kødet på. Steg ved medium til hård varme i 2-3 min., til kødet begynder at tage farve. Vend, og gentag på alle sider. Tilsæt et par klatter smør, et letknust hvidløgsfed samt et par rosmarinkviste. Vend kødet, og krydr med mere salt og sort peber. Steg videre på den anden side, mens du ”drypsteger” på toppen ved at tage stegesmør fra panden med en spiseske og hælde det over kødet. Fortsæt drypstegningen i 1-2 min.

Jacob, vores huskok, anbefaler at stege kødet medium/rare med en temperatur på ca. 55-56 grader i kernen, eller til du opnår din ønskede stegegrad. 

grønne aspargesparmigiano reggiano (Parmesan)
35 min.
Parmesan-stegte asparges

Kasser den nederste træede del af asparges, og skyl resten i koldt vand. Tør dem. Steg asparges på en meget varm pande i god olivenolie. Når de begynder at brune, tilsættes lidt smør, og de krydres med salt og peber. Efter 2-3 min. rives parmesan over, og det vendes rundt. 

40 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys kødet med plukket rosmarin.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?