0
Trøffelrisotto med Tuber Melanosporum

Trøffelrisotto med Tuber Melanosporum

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Trøffelrisotto:

Hak skalotteløg fint og sautér det af i lidt olie og smør i en gryde, til løgene er klare uden de har taget farve. Tilsæt risottoris og lad dem sautere med i 1 minut - igen uden at de tager farve - men blot bliver klare. Tilsæt hvidvin og salt og lad vinen koge næsten væk - rør et par gange under denne proces. Reducer varmen, så risene netop simrer og hæld bouillon/saltvand på lidt ad gangen - sørg for at bouillonen/vandet er kogende når du tilsætter det - mens du rører et par gange i risottoen - pas på ikke at røre for meget så bliver risottoen smattet. Lad risene absorbere næsten al bouillonen, før der tilsættes mere. Forsæt med at spæde til med bouillon, indtil risene er møre, men stadig har lidt bid. Det tager ca. 13-14 minutter i alt. Tag risottoen af varmen og rør det bløde smør i først, og dernæst røres mascarpone og fintrevet parmesan i. Smag til med salt og sort peber samt lidt citronsaft. Risottoen skal være cremet og ’våd’ i konsistensen, tilsæt eventuelt lidt mere fond/vand for at justere konsistensen. Læg låg på gryden og lad risene trække i 3-4 minutter. Anret i dybe tallerkener og riv nu trøfler i ultratynde skiver hen over retten (brug et mandolinjern - eller et meget fint og skarpt rivejern fx fra Microplane)

Dryp evt. til sidst med lidt trøffelolie & servér straks.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?