Start med at tænde ovnen på 225 grader varmluft!
Kog trofie pasta i rigeligt saltet vand i 3-4 minutter. Dræn vandet fra i et dørslag, og lad dem dampe godt af.
Skyl spinat grundigt i koldt vand, og slyng det tørt i en salatslynge. Riv parmesanen fint.
Del fisken i portionsstykker, og krydr dem med salt og peber på begge sider. Lad dem stå i et par minutter, mens du forbereder de næste skridt i retten.
Kog bechamel op i en tykbundet gryde - pas på det ikke brænder på. Når det koger, tilsættes spinaten. Kog op, og tilsæt 2/3 af parmesanen. Smag til med salt og peber.
Vend parmesansovs og spinat sammen med den kogte pasta. Kom fiskestykkerne i et smurt ildfast fad. Fordel pasta, spinat og sovs over fisken i et jævnt lag. Drys med rasp, og kom et par klatter smør på. Drys det sidste parmesan over. Bag i den 225 grader forvarmede ovn i 7-10 minutter.
Retten sættes på bordet direkte i det ildfaste fad.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()