0
Trofie med strimler af oksekød, butternut squash, salvie og pecorino

Trofie med strimler af oksekød, butternut squash, salvie og pecorino

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Pastaretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Steg oksekødet superkort og ved så høj varme som muligt, så får du det bedste resultat. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

butternut squashhvidløgsalvieoksekød i strimler
1 min.
Butternut squash

Flæk butternut squash, og tag kernerne ud med en ske. Fjern skrællen, og skær det i små tern.

Steg ternene i olie på en varm pande i 3-4 min., tilsæt 1-2 dl vand, og damp-steg dem møre under låg i yderligere 8-10 min., til vandet er væk.

Tilsæt mere olie, salvie, fintsnittet hvidløg og evt. en klat smør.

Tag butternut squash af panden, og kom mere olie på.

Steg kødet superhårdt ved meget høj varme, krydr med salt og peber, og tag også det af panden. 

trofietomaterrucola
10 min.
Pasta og salat

Kog pastaen i saltet vand i ca. 4 min., til den er al dente. Sigt vandet fra, men gem lidt kogevand. 

Kom butternut squash og pasta på panden fra før sammen med lidt kogevand (1-2 dl) og evt. lidt smør, og lad det stege sammen i 1-2 min. 

Tilsæt kød, og krydr med salt og peber. 

Skær tomaterne i skiver, og anret rucola og tomat på et fad. Krydr med salt og peber, og dryp med olie og eddike. 

19 min.
Anretning

Anret pastaretten i dybe tallerkener, top med revet ost, og servér straks med tomatsalat til.

Bonusinfo

Trofie er en traditionel italiensk pastatype, der stammer fra Ligurien i det nordvestlige Italien. Denne pasta er kendt for sin unikke spiralformede og korktræsagtige form, der er håndlavet ved at rulle små stykker pasta dej på en træplade.

Trofie rulles ud i tynde strimler, hvorefter de skæres i små stykker på omkring 2-3 centimeter i længden. Herefter rulles hvert stykke mellem håndfladerne for at skabe den karakteristiske spiralform.

Denne pastatype er ideel til at absorbere saucer og er særligt populær i retter fra Ligurien, såsom den berømte pesto alla genovese. Den er også velegnet til at blive serveret med skaldyr, grøntsager eller cremede saucer. Trofie har en fast tekstur og en let konsistens, der gør den behagelig at spise.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?