0
Trofie pasta i bradepande med svampe, porrer og pinjekerner

Trofie pasta i bradepande med svampe, porrer og pinjekerner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

champignonsporrecherry- eller blommetomatergulerødder
1 min.
Bag grøntsagerne

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skær gulerødder, porrer og svampe i mundrette stykker, og overfør det til et ildfast fad sammen med tomaterne.

Vend grøntsagerne i olie, salt og peber, og bag dem i ca. 15 min., indtil de har fået godt med farve, og er blevet møre. Rør lidt rundt i grøntsagerne undervejs.

pinjekerner
10 min.
Rist pinjekernerne

Kom kernerne i et nyt ildfast fad, og rist dem i ovnen i ca. 5 min., indtil de er gyldne. Rør lidt rundt undervejs.

trofie
15 min.
Kog pastaen

Kom pastaen i rigeligt, kogende, saltet vand ,og kog den ca. 3-4 min., til den er al dente. Sigt vandet fra. 

frisk ricotta
20 min.
Krydr ricottaen

Krydr ricottaen med salt og peber.

citronbasilikum
25 min.
Anretning

Overfør pastaen til fadet med de bagte grøntsager med en hulske, og vend det godt rundt.

Smag til med salt, peber, citronsaft og olivenolie, og top med basilikumblade, ricotta og ristede pinjekerner.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Trofie er en traditionel italiensk pastatype, der stammer fra Ligurien i det nordvestlige Italien. Denne pasta er kendt for sin unikke spiralformede og korktræsagtige form, der er håndlavet ved at rulle små stykker pasta dej på en træplade.

Trofie rulles ud i tynde strimler, hvorefter de skæres i små stykker på omkring 2-3 centimeter i længden. Herefter rulles hvert stykke mellem håndfladerne for at skabe den karakteristiske spiralform.

Denne pastatype er ideel til at absorbere saucer og er særligt populær i retter fra Ligurien, såsom den berømte pesto alla genovese. Den er også velegnet til at blive serveret med skaldyr, grøntsager eller cremede saucer. Trofie har en fast tekstur og en let konsistens, der gør den behagelig at spise.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
794 kcal
Fedt:
29,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,7 g
Kulhydrat:
96,7 g
heraf sukkerarter:
18,5 g
Kostfibre:
9,4 g
Protein:
27,4 g