Hak løg og hvidløg fint og del det i 2 portioner. Skær græskarkødet i tern. Soigner peberfrugten og skær den i små tern. Varm lidt olie op i en kasserolle og sauter den ene portion løg/hvidløg til løgene er klare. Tilsæt græskarternene og krydr med lidt salt og peber. Sautér videre i 3-4 min. Hæld 2 dl vand i, læg låg på og lad det simre til græskarternene er godt møre. Purer dem helt glatte med en stavblender og smag til. Varm et godt skvæt olie op i en tykbundet gryde og brun kødet. Tilsæt den anden portion løg og hvidløg sammen med spidskommen, koriander, oregano, kanel og chili og sautér det med i 2-3 min. til det begynder at dufte. Rør peberfrugt, hakkede tomater, græskarpuré og oksefond i, læg låg på og lad det hele simre i 20 min. under jævnlig omrøring. Tag låget af, rør chilibønnerne i - væden fra dåsen skal også med - og lad det simre videre i yderligere 20-30 min. til kødet er godt mørt og konsistensen tyk og cremet. Smag til med chili, salt, peber og evt. et nip sukker.
Server retten i dybe tallerkner toppet med en god skefuld cremefraiche og et stort drys hakket koriander (eller persille).
Giv masser af godt brød og en sprød og frisk grøn salat til.
Kundekommentarer ()