0
Tykke fladbrød med bacon, Bavnehøj ost og linsesalat

Tykke fladbrød med bacon, Bavnehøj ost og linsesalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Nyd fladbrødene med den mættende linsesalat, her må dressingen gerne være ret syrlig og sød!

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

belugalinserpizzadej - på surdejBavnehøj ostensquashrødløghvidløgbacon i tern
1 min.
Fladbrød

Tænd ovnen på 250 grader, gerne varmluft.

Kog linserne efter anvisningen på pakken. 

Rul dejene ud til aflange fladbrød, og læg dem på bagepapir på en bageplade (der kan være 2 på en plade). 

Riv osten, og skær squash og rødløg i tynde skiver. Riv hvidløg, og rør den med 3-4 spsk. olivenolie. 

Top hvert fladbrød med revet ost, tynde skiver af squash, rødløg og bacon. Dryp med hvidløgsolie og krydr med salt.

Bag brødene i den varme ovn i ca. 10-12 min., eller til de er gyldne og lækre. 

belugalinserrucolacitron
15 min.
Linsesalat

Rør en dressing af 1 tsk. dijonsennep og 2 tsk. flydende honning. Rør 2-3 spsk. eddike i og til sidst 2-3 spsk. olivenolie. Krydr dressingen med salt og peber. 

Afdryp de kogte, møre linser, lad dem køle en smule, og vend dem med dressingen. 

Anret rucola på et lille fad (gem en smule til servering). Top med linserne lige inden servering, og pynt med tykke skiver af citron.

cherry- eller blommetomater
26 min.
Anretning:

Skær tomaterne i halve eller kvarte. 

Top de varme fladbrød med tomat og rucola, og servér straks med linsesalat. 

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.

Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?