0

Tykke grønkålsfritter med ristet torskerogn, agurkecreme og æble-rødløg-kapers-dildsalsa

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rogn: Kog torskerogn i rigeligt vand – gerne tilsat 1 skive citron, 1 laurbærblad, 1 pillet løg, 5 sorte peberkorn og salt. Torskerognen kan pakkes ind i madpakkepapir og husk at binde en hvis bomuldssnor omkring. Rognen lægges forsigtigt ned i vandet og simrer lige under kogepunktet i 30-45 min. alt efter størrelse. Lad rognen køle af og halver den eller skær den i tykke skiver. Smelt en god klat smør på panden og rist rognen gylden og let sprød på begge sider.

Fritter: Skyl grønkålen grundigt og fjern de grove ribber. Pil løget og skær det i kvarte. Kom kål og løg i en foodprocessor og hak det fint og ensartet, dog uden at det bliver til mos! Kom blandingen over i en skål. Del æggene i blommer og hvider og kom blommerne i kålblandingen sammen med mel, bagepulver, 2 spsk. vand, ½ tsk. salt og et godt kværn peber. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i. Varm en smule olie op på panden og steg dejen i store runde klatter, én til hver. Vend dem forsigtig med en bred spatel og bag videre på den anden side, ca. 3-4 min. på hver side.

Creme: Skræl agurken, flæk den på langs og skrab den bløde kerne væk med en ske. Skær kødet i 3 mm tykke skiver, kom dem i en skål og drys med 1½ tsk. salt. Vend agurker og salt sammen og lad dem trække 30 min. Skyl dem derefter fri for salt under rindende koldt vand og lad dem dryppe rigtig godt af. Rør cremefraiche, sennep og citronsaft sammen, vend agurkeskiverne i og smag til med salt og peber.

Toppings og anretning: Pil og hak rødløget fint. Skær æblet i fine små tern og pluk og hak dilden fint. Vend det hele sammen med kapers og 1 tsk. olie til en lille salsa. Snit hjertesalaten i helt fine strimler, skyl dem grundigt og dryp godt af. Læg en grønkålsfrit på hver tallerken, top med en håndfuld hjertesalat og anret den ristede torskerogn ovenpå. Slut af med en stor skefuld agurkecreme og æble-løg-kapers-dildsalsa og server straks.

Giv kartoffel-rodfrugtfritter bagt med hvidløg og timian til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?