0

Tykke koteletter med tomat, kapers og hvidløg

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Koteletter: Rør melet med godt med salt og peber og vend koteletterne deri. Steg koteletterne gyldne i lidt olie, 3 min. på hver side. Hak i mens hvidløgene fint og skær tomaterne i tern. Tag koteletterne af panden og holde dem lune. Kom hvidløg og kapers på panden og sauter det let. Kom balsamico, bouillon (opløses i 1 dl vand) ved og lad det koge op - skrab let på bunden af panden for at få det hele med. Læg koteletterne i igen, kom tomater og fløde ved og lad det simre under låg 8-12 min. til koteletterne er møre og saucen tyknet.

Kartofler: Skrub kartoflerne godt og skær dem i store tern. Vend dem med lidt olie, salt og peber og bag dem gyldne og møre ved 200°C i ca. 20 min. Drys med lidt groft salt inden servering.

Bønner: Nip bønnerne og kog dem i min. 5-7 minutter i letsaltet vand. Hæld vandet fra og vend dem med lidt smør inden servering.

Giv gerne godt groft brød til retten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.