
Koteletter: Rør melet med godt med salt og peber og vend koteletterne deri. Steg koteletterne gyldne i lidt olie, 3 min. på hver side. Hak i mens hvidløgene fint og skær tomaterne i tern. Tag koteletterne af panden og holde dem lune. Kom hvidløg og kapers på panden og sauter det let. Kom balsamico, bouillon (opløses i 1 dl vand) ved og lad det koge op - skrab let på bunden af panden for at få det hele med. Læg koteletterne i igen, kom tomater og fløde ved og lad det simre under låg 8-12 min. til koteletterne er møre og saucen tyknet.
Kartofler: Skrub kartoflerne godt og skær dem i store tern. Vend dem med lidt olie, salt og peber og bag dem gyldne og møre ved 200°C i ca. 20 min. Drys med lidt groft salt inden servering.
Bønner: Nip bønnerne og kog dem i min. 5-7 minutter i letsaltet vand. Hæld vandet fra og vend dem med lidt smør inden servering.
Giv gerne godt groft brød til retten.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften