Jordskokker: Skrub jordskokkerne godt, halver æblerne og fjern stilk og kernehus. Skær begge dele i grove tern og vend dem med honning, timian, olie, salt og peber. Bred dem ud på en bageplade og bag dem ved 165°C i ca. 30 min. til de er møre og let gyldne.
Sauce: Pil løg og hvidløg og skræl gulerødderne. Snit alle dele fint og sauter det i lidt olie til løgene er klare. Kom sennep og fond ved og lad skyen koge ind til en tredjedel. Pisk ½ dl fløde og små terninger koldt smør i lige inden servering
Bøf: Hak champignonerne fint og sauter dem i lidt olie til al væden er fordampet. Kom 1 dl fløde ved, krydr med salt og peber og lad det koge en smule ind. Kom svampene i en skål, køl lidt af og rør raspen i. Krydr bøfferne med salt og peber og brun dem på begge sider i lidt smør. Læg bøfferne i et ildfast fad, fordel svampetoppingen derpå og smør det lidt ud. Sæt fadet i ovnen ved 190°C i 5 min. Lad bøfferne hvile 5-10 min. inden servering.
Server med flødekartofler eller små hele bagte kartofler til.
Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.
Kommentarer og forslag til opskriften