Pasta: Soigner svampene og del dem i mindre bidder. Hak skalotteløget helt fint og sauter dem ved middel varme på en pande i smørret uden de tager farve. Skru op for varmen, tilsæt svampene og rist dem under omrøring i 4-5 min. Tilsæt citronsaft og portvin, krydr med salt og peber og lad det simre til portvinen er kogt ind til det halve. Tilsæt fløden og kog videre til konsistensen er som ønsket. Kog pastaen al dente (som anvist på emballagen). Vend pasta og svampesauce sammen lige inden servering og anret i skåle.
Medaljoner: Hvidløgsolie: Pres 1 fed hvidløg, rør det sammen med 1 spsk. olie, salt og peber og pensl kødet med olien. Lad kødet hvile i 10 min. ved stuetemperatur. Basilikumolie: Hak 1 fed hvidløg, pinjekerner og basilikumblade, vend det hele sammen med lidt olie, salt og peber og smag til. Steg kødet på en pande i lidt olie i 2-3 min. på hver side (efter ønske). Tag dem af panden og hold dem varme. Hæld 2 spsk. olie på panden, tilsæt halverede cherrytomater og steg dem i 1 min. til de lige er gennemvarme. Fordel tomaterne ovenpå medaljonerne og dryp med basilikumolien. Slut af med et nip salt og et godt kværn peber og server straks.
Server sammen med en sprød grøn salat og godt brød.
Kommentarer og forslag til opskriften