0

Tykstegsmedaljoner med hvidløgsbønner, chutney af rødløg og balsamico og hjemmelavet bearnaisesauce

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Chutney: Snit rødløgene i tynde både, hak 2 fed hvidløg fint og kom begge dele i en gryde sammen med brun farin og balsamico. Kog det op, læg låg på og lad det simre et kvarters tid. Tag låget af, krydr med salt og peber og lad det simre videre til konsistensen er let cremet.

Sauce: Hak skalotteløgene fint og kom dem i en gryde med 2 tsk. estragonblade, peberkorn og hvidvinseddike. Kog det langsomt op og lad det simre til væden er svundet ind til en tredjedel. Lad essensen køle helt af i gryden. Tag æggeblommer og 125 g smør ud af køleskabet, så det kan temperere til stuetemperatur. Si essensen over i en metal- eller glasskål og skær smørret i små tern. Rør æggeblommerne i essensen og sæt skålen over vandbad. Pisk smørret i lidt ad gangen til saucen er tyk og glat. Hak de sidste estragonblade fint og rør dem i saucen. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft og server.

Bønner: Nip bønnerne og skær dem i 2-3 cm lange stykker og kog dem i min. 5-7 minutter i letsaltet vand. Hak imens 1 fed hvidløg fint. Vend de varme bønner sammen med 15 g smør, finthakket hvidløg, salt og peber og server.

Medaljoner: Krydr hver bøf med salt og peber og brun dem på alle sider i lidt olie. Læg dem i et ovnfast fad og stil dem i en 225 grader varm ovn i 8-10 min. til de er gyldne, men stadig giver efter ved let tryk. Lad dem hvile tildækket i 5 min. inden servering.

Server retten sammen med små ovnristede kartofler og en sprød grøn salat.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?