0

Tykstegsmedaljoner på estragonristede svampe og æbler med ovnbagte persillerødder og cognacsauce med sennep

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sauce: Hak skalotteløgene helt fint og sauter dem i lige dele olie og smør til de er klare. Tilsæt cognac og lad det koge ind til en tredjedel stille og roligt. Hæld fonden i og kog ind til det halve. Rør fløden i, kog op til det tykner og rør senneppen i. Smag til med salt og peber og hold saucen lun indtil servering.

Persillerødder: Skræl persillerødderne og flæk dem på langs. Vend dem sammen med olie, salt og peber og bred dem ud på en bageplade. Bag dem godt gyldne og møre i en 200 grader varm ovn i ca. 30 min. - vend gerne rundt på dem et par gange undervejs.

Medaljoner: Børst svampene (fx østershat og markchampignon) og del dem i mundrette bidder. Skyl æblerne (fx Discovery) fjern stilk og kernehus og skær frugtkødet i tynde både. Krydr medaljonerne med salt og peber og brun dem i 2-3 min. på hver side på en pande i lige dele smør og olie. Læg dem i et ovnfast fad og sæt dem i ovnen ved 200 grader i 10-15 min. (afhængig af tykkelse) - til de føles faste ved et let tryk. Lad dem hvile i 5 min. inden servering. Kom lidt ekstra smør på samme pande og rist svampe og estragonblade i 5 min. Tilsæt æblebådene og sauter videre til æblerne lige er gennemvarme. Anret svampe, æbler og estragon på et flot fad, sæt medaljonerne ovenpå og server straks med saucen til.

Server sammen med små kogte kartofler og en sprød grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?