0
Tyrkisk oksekød i somun med pakchoy-slaw og stegte kartofler

Tyrkisk oksekød i somun med pakchoy-slaw og stegte kartofler

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hakket oksekødcoleslaw krydderi
1 min.
Okse del 1

Start med at tænde ovnen på 250 grader varmluft.

Kom kødet i en skål, og drys med 1/4 af coleslaw krydderierne og lidt salt. Vend rundt. Vend med 1-2 spsk. god olivenolie. Lad kødet stå et par minutter, mens du laver slaw, og fritterne steger.

små kartofler
2 min.
Stegte kartofler

Del kartoflerne i kvarte, kom dem i en skål, og vend dem med lidt god olivenolie, salt og peber. Fordel kartoflerne på bageplader med bagepapir, og bag dem sprøde og gyldne i en 250 grader varm ovn i ca. 10 min. Drys med salt.

pak choycoleslaw kryddericreme fraiche 18%mayonnaisesumak (sumac)
5 min.
Pakchoy-slaw

Rør coleslaw-krydderier sammen med mayonnaise og cremefraiche. Smag til med salt, sukker og lidt lys eddike. Snit pak choy i fine strimler, og kom dem i en skål. Drys med lidt fint salt, og vend rundt. Lad dem stå i 2 min., før du vender med coleslawdressingen. Drys med halvdelen af sumak'en.

pita / somun
12 min.
Somun

Lun brødene i en brødrister eller i en brandvarm ovn i 2-3 min.

hakket oksekød
13 min.
Okse del 2

Varm en god pande eller wok op til meget høj varme. Kom en lille smule olie på, og rist kødet igennem i 1-2 min., til det netop er gennemstegt. Smag til med salt og peber.

sumak (sumac)
20 min.
Anretning

Fyld somun med skiftevis coleslaw og kød. Server kartofler til. Drys med det sidste sumak.

Bonusinfo

Smuk dybrød Sumak er et alsidigt krydderi, der tilfører en frugtig, syrlig og citrusagtige noter til din madlavning. Det er særligt populært i landene rundt om Middelhavet og i det mellemøstlige og Nordafrikanske køkken, hvor krydderier indgår i marinader, rubs og dips – eller drysses direkte på maden inden servering. Sumak er et af de få krydderier, der har en distinkt syrlig smag og anvendes derfor i det mellemøstlige køkken på samme måde som man andre steder i verden ville anvende eddike, citron eller tamarind.

Bonusinfo

Coleslaw krydderi indeholder: Sellerirod, 50%, spidskommen 25%, havsalt 25%

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?