0
Tyrkisk pizza med oksekød og za´atar

Tyrkisk pizza med oksekød og za´atar

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Jeg elsker de helt simple za´atar-pizzaer, der er sprøde og krydrede.

Her får du en version med hakket oksekød på, toppet med saftige grøntsager.

Servér pizzaerne efterhånden, som de er klar. Så kan de sidste pizzaer bage færdige, mens I spiser dem, der er helt varme.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

squashhvidløgstore løghakket oksekød
1 min.
Oksekød

Tænd ovnen på 220 grader varmluft. 

Riv squashen groft, og hak hvidløg og løg fint. Sautér begge dele i olivenolie på en varm pande i ca. 3 min. Det skal ikke tage farve, men mørne let. 

Kom kødet ved, steg det gyldent, og krydr med salt. 

pizzadej - på surdejza'atar
5 min.
Pizza

Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.

Rul dejen ud på et let melet bord, læg pizzaerne på bagepapir, og kom dem på bageplader. Fordel kødet udover dem, drys med za´atar, og dryp med lidt olivenolie.

Bag dem i den varme ovn i 10-15 minutter, eller til de er gyldne og lækre. 

agurkerTomater på stilkyoghurt 3,5 %
29 min.
Topping og servering

Skær agurk og tomater i mundrette chunks. 

Servér pizzaerne toppet med agurk, tomat og yoghurt, og nyd straks, evt. med en god chilisauce til. 

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?