Kom sorghum i en gryde med rigeligt, koldt vand og lidt salt. Kog i ca. 15-20 min. Dræn vandet fra, og lad dem dryppe af i en sigte et par minutter.
Varm en ekstra gryde op med 1 dl vand pr. person, og tilsæt bouillonen.
Pil løget, skræl gulerødderne og skyl det sammen med æblet og riv det hele på den grove side af et rivejern. Skær evt. lidt æble i tern til topping.
Skyl persillen grundigt, afdryp for vand og hak det groft.
Skyl chili og skær i tynde skiver, sorter evt. kernerne fra.
Kom kødet i en skål, tilsæt ¼ tsk salt pr. person, og rør det sejt evt. med elpisker eller i en røremaskine.
Kom persillen i farsen, og rør den godt sammen med ½ spsk. hvedemel pr. person.
Form 3 kødboller pr. person, kom dem i bouillonvandet, og lad det kun lige simre. Tilbered bollerne i ca. 5 min. Tag dem ud af bouillonen, og gem bouillonen til senere.
Varm en kasserolle eller gryde med runde kanter i bunden op ved middelhøj varme. Tilsæt olie, og steg de revne grøntsager i ca. 4 min. under omrøring.
Tilsæt 1 spsk. hvedemel pr. person og karrypulveret, og rør det godt rundt.
Tilsæt bouillonen lidt efter lidt under grundig omrøring, så alt melet bliver rørt ud i bouillonen.
Bliv ved med at tilføre bouillon, indtil sovsen har den ønskede konsistens. Sovsen kan evt. blendes med en stavblender, hvorefter den smages til med salt og peber. Til sidst tilføres kødbollerne.
Servér retten med sorghummen, og top med chili og æblestykker.
Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kommentarer og forslag til opskriften