0
Urtemos med røget makrel og hjertesalat med cherrytomater

Urtemos med røget makrel og hjertesalat med cherrytomater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Næringsfordeling pr. person

Energi:  557 kcal

Fedt: 26,8g

Kulhydrat: 48,4g

Protein: 25,8g

Kostfibre: 7,8g

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
melede kartoflerporrepersilleMini mælk
1 min.
Urtemos

Sæt en gryde med vand over at koge.   

Skrub og skræl kartoflerne, pil det yderste lag af porren og skyl den grundigt sammen med persillen. 

Hak persillen groft.

Skær porren og kartoflerne ud i grove stykker og kog dem i ca. 15 min, til de er så møre, at de ikke giver modstand ved et let pres med en ske.  

Hæld vandet fra grøntsagerne og mos dem med et piskeris. 

Kom mælken i lidt efter lidt under omrøring, indtil mosen får en cremet konsistens, men stadig vil holde formen, når man tager det op med en gaffel. 

Tilsæt grofthakket persille, smag til med salt og varm den op igen lige før servering.

hel røget makrel
10 min.
Makrellen

Pil kødet fra benene på makrellen. Vær forsigtig med benene omkring bugen, som kan sidde godt fast på kødet.

små tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailhjertesalathvidløgoliesaltsennepeddike
20 min.
Salat

Skyl salaten og tomaterne grundigt og afdryp for vand. Skær tomaterne ud i halve og riv salaten i mundrette stykker.

Til hver person blandes 1 tsk. olie, 2 tsk. eddike, ½ tsk. sennep, ¼ revet hvidløg og lidt salt.

Vend salaten sammen lige før servering.         

30 min.
Anretning

Servér mosen med makrel henover og top med salaten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?