Næringsfordeling pr. person
Energi: 557 kcal
Fedt: 26,8g
Kulhydrat: 48,4g
Protein: 25,8g
Kostfibre: 7,8g
Sæt en gryde med vand over at koge.
Skrub og skræl kartoflerne, pil det yderste lag af porren og skyl den grundigt sammen med persillen.
Hak persillen groft.
Skær porren og kartoflerne ud i grove stykker og kog dem i ca. 15 min, til de er så møre, at de ikke giver modstand ved et let pres med en ske.
Hæld vandet fra grøntsagerne og mos dem med et piskeris.
Kom mælken i lidt efter lidt under omrøring, indtil mosen får en cremet konsistens, men stadig vil holde formen, når man tager det op med en gaffel.
Tilsæt grofthakket persille, smag til med salt og varm den op igen lige før servering.
Pil kødet fra benene på makrellen. Vær forsigtig med benene omkring bugen, som kan sidde godt fast på kødet.
Skyl salaten og tomaterne grundigt og afdryp for vand. Skær tomaterne ud i halve og riv salaten i mundrette stykker.
Til hver person blandes 1 tsk. olie, 2 tsk. eddike, ½ tsk. sennep, ¼ revet hvidløg og lidt salt.
Vend salaten sammen lige før servering.
Servér mosen med makrel henover og top med salaten.
Kundekommentarer ()