0
Urtepolenta med fennikel og pandestegt torsk

Urtepolenta med fennikel og pandestegt torsk

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
torskefilet med skindsalt
1 min.
Fisken

Krydr fisken med salt på alle sider, og læg til side.

polentamel
3 min.
Polentaen

Kom 200 g vand pr. person i en gryde, og kog det op. Når vandet koger, tilsætter du polentamelet, mens du pisker. Skru ned til lav varme, og lad det småboble under låg i ca. 5 min. Rør gerne jævnligt. Lad derefter grøden hvile under låg indtil servering.

forårsløghvidløgfennikel med toppersille
10 min.
Grøntsagerne

Pil det yderste lag af forårsløget og hvidløget, og skyl fenniklen og persillen grundigt. Skær fenniklen i tykke skiver på den lange led. Hak den grønne del af forårsløget, hvidløget og persillen fint. Flæk den resterende del af forårsløget på midten.

olie
20 min.
Stegning

Varm to pander op ved høj varme. Steg den hvide del af forårsløget og fennikelskiverne i 2 tsk. olie. Forårsløget skal stege ca. to min på hver side og fenniklen ca. 4 min. Krydres med salt.

Når den anden pande er godt gennemvarm, tilsættes 2 tsk. olie. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i 3 min ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min på begge sider. 

Tag fisken af panden og lad den hvile. 

kærnemælkparmigiano reggiano (Parmesan)
25 min.
Polentaen

Tilsæt kærnemælken, hvidløget, persillen og det sidste forårsløg til polentaen, varm den op igen, og smag til med salt. Juster mængden af kærnemælk, så det passer til den konsistens, der ønskes. Riv osten i, og smag til med salt. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med de stegte grøntsager og urtepolentaen.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
468 kcal
Fedt:
14,6 g
Kulhydrat:
43,7 g
Kostfibre:
7,4 g
Protein:
36,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?