0
Vaavishkaa, iransk krydret oksekød med æg, forårsløg & ris

Vaavishkaa, iransk krydret oksekød med æg, forårsløg & ris

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Vaavishkaa eller Vavishka er en supernem iransk krydret kødsovs, der ofte er lavet på lammekød (her er dog brugt okse). Retten serveres med pocherede æg, og denne rustikke persiske klassiker serveres oftest med kogte ris. Er der noget til overs, så gør som iranerne, og spis de opvarmede rester "skovlet" op med en smule fladbrød, evt. til morgenmad :-) YOM YOM DIDELDUM! 

Allergener:
Æg, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
0 min.
Ris:

Kog risene efter anvisning på posen.

Eller følg følgende vejledning:

Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!

 

hakket oksekødVaavishkaa krydderiægforårsløgzittauerløgflåede og hakkede tomater
1 min.
Vaavishkaa

Pil zittauerløg, og hak det så fint, du kan. Skyl forårsløg, og snit så fint du kan. 

Varm en bredbundet gryde eller pande (med tilhørende låg) op til høj varme. Kom en generøs mængde olie på og brun kødet godt af. Tilsæt de hakkede zittauerløg og krydderiblandingen. Krydr med salt, kom de flåede tomater på, og lad retten simre, så længe du har tid - minimum 10 minutter. Smag retten til med salt, peber samt lidt sukker. Slå æggene ud i kødsaucen, og kom låg på. Lad nu æggene simre med under låg i 3-4 min., til de har sat sig, men blommen stadig er flydende.

creme fraiche 18%forårsløg
20 min.
Anretning:

Som vist - drysset med forårsløg. Server ris og creme fraiche i skåle på siden.

Bonusinfo

Vaavishkaa krydderi indeholder:

75% gurkemeje, 20% sort peber, 5% cayenne

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?