Vaavishkaa eller Vavishka er en supernem iransk krydret kødsovs, der ofte er lavet på lammekød (her er dog brugt okse). Retten serveres med pocherede æg, og denne rustikke persiske klassiker serveres oftest med kogte ris. Er der noget til overs, så gør som iranerne, og spis de opvarmede rester "skovlet" op med en smule fladbrød, evt. til morgenmad :-) YOM YOM DIDELDUM!
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog risene efter anvisning på posen.
Eller følg følgende vejledning:
Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!
Pil zittauerløg, og hak det så fint, du kan. Skyl forårsløg, og snit så fint du kan.
Varm en bredbundet gryde eller pande (med tilhørende låg) op til høj varme. Kom en generøs mængde olie på og brun kødet godt af. Tilsæt de hakkede zittauerløg og krydderiblandingen. Krydr med salt, kom de flåede tomater på, og lad retten simre, så længe du har tid - minimum 10 minutter. Smag retten til med salt, peber samt lidt sukker. Slå æggene ud i kødsaucen, og kom låg på. Lad nu æggene simre med under låg i 3-4 min., til de har sat sig, men blommen stadig er flydende.
Som vist - drysset med forårsløg. Server ris og creme fraiche i skåle på siden.
Vaavishkaa krydderi indeholder:
75% gurkemeje, 20% sort peber, 5% cayenne
Kundekommentarer ()