0
Vadouvan-stegt hvilling med blomkålspuré med sesam & ris

Vadouvan-stegt hvilling med blomkålspuré med sesam & ris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvilling, Fløde, Sennep, Muskatnød, Sesam, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
1 min.
Ris:

Kog risene efter anvisning på posen. Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning:

Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!

Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller jasminris efter denne metode! Tak Jesper!

sesamfrø
2 min.
Sesam:

Rist sesam på en tør pande, til de popper. Knus dem let i en morter med lidt salt. 

blomkålskalotteløghvidløglimevadouvanfløde 38% (piskefløde)sesamfrøbredbladet persille
3 min.
Blomkålspuré:

Del blomkålen i små buketter, og rist dem i en tykbundet gryde i lidt smør sammen med fintsnittet skalotteløg og hvidløg. Når det hele er gyldent, uden at det er branket, tilsættes vadouvankrydderi, som ristes igennem. Tilsæt nu fløden, og kog det hele mørt under låg ved svag varme. Det tager 12-15 min. Når kålen er mør, blendes det hele til en lind puré sammen med persille (gem lidt til pynt) og der smages til med salt, peber, en smule limesaft og lidt revet -skal. Vend 2/3 af de ristede og knuste sesamfrø i.

hvillingfilet med skindhvidløg
20 min.
Fisk:

Del fisken i portionsstykker, og steg i olie/smør på en pande. Steg fisken på skindsiden ved moderat til høj varme i 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Har du et par hvidløgsfed i overskud, kan du med fordel komme dem på panden sammen med fisken. Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og kødet er blevet mat i farven. Steg den derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og servér straks.

bredbladet persille
25 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Ris i bunden, smør blomkålspuré over. Drys med hakket persille og de sidste sesamfrø. Servér lime til.

Bonusinfo

Vadouvan en aromatisk indisk karry, der er inspireret af det franske køkken.

Indeholder: Spidskommen, sennepskorn, kardemomme, bukkehornsfrø, chili, gurkemeje, karryblade, muskatnød og nelliker.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?