0
Varm ærtesuppe med grøn karry, rejer og græskarkerner

Varm ærtesuppe med grøn karry, rejer og græskarkerner

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Nødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løghvidløg
1 min.
Hak grøntsagerne

Hak løget og hvidløget groft.

spinatgrøn karry pastakokosmælk
10 min.
Lav suppen

Varm en gryde op ved middel varme. Steg løg, grøn karrypasta og hvidløget i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. under omrøring.

Tilsæt spinaten og ærterne og steg yderligere et par min., indtil spinaten er faldet lidt sammen.

Hæld kokosmælken i retten sammen med 1 dl. vand pr. person.

Lad det simre 5 min. og blend det homogent med en stavblender.

Smag til med salt, peber og eddike.

græskarkernerSøkogte Skagen rejer
20 min.
Rist kernerne

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

Lun efterfølgende rejerne i panden i 1 tsk. olie pr. person uden at give dem for meget varme.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
25 min.
Lun bollerne

Bag bollerne i ovnen eller rist dem på en brødrister.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle og anret rejer og græskarkerner henover.

Spis brødet til.

Bonusinfo

Rejer fås i utallige versioner, men de absolut bedste er dem, der koges på havet umiddelbart efter fangsten.

Vores lækre søkogte Gourmet Rejer er fanget i den danske del af Skagerrak lige nord for Skagen, derefter kogt på havet og bragt til dig i løbet af få dage. En delikatesse i verdensklasse. 

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
550 kcal
Fedt:
21,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,6 g
Kulhydrat:
51,5 g
heraf sukkerarter:
8 g
Kostfibre:
4,5 g
Protein:
32,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?