0
Varmrøget laks på salat af perlebyg, broccoli, granatæble og avocado

Varmrøget laks på salat af perlebyg, broccoli, granatæble og avocado

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Salat: Kog perlebyg i letsaltet vand i 12-15 minutter, til de er al dente. Dræn vandet fra.

Hæld i mellemtiden 2 cm vand i bunden af en gryde, og bring i kog med lidt salt. Skær broccolien i små mundrette stykker. Husk også at bruge stilken, der skrælles og skæres i stave. Hæld alle broccolistykkerne i gryden, og damp dem i 1-2 minutter. De skal stadig have bid. Dræn vandet fra, og hold dem varme.

Halver granatæblet og tag kernerne ud. Det gøres lettest ved at banke på skallen med bagsiden af en tung træske, henover en dyb skål (pas på, det sviner lidt, og saften er svær at få af tøjet). Fjern evt. hvide hinder. Si den overskydende saft over i en lille skål, og pres også saften fra de to næsten tømte skaller henover skålen. Gem saften til dressing.

Halver avokado, fjern stenen og skrællen, og skær den i tykke skiver. Bland nu perlebyg, broccoli, granatæble (se video ovenover), avokado og ostetern. Smag salaten til med salt og peber. Husk, at der også kommer smag fra dressingen.

Dressing: Bland granatæblesaften 1:1 med neutral olie og pres limefrugts saft heri. Smag til med salt og peber.

Anretning: Fordel stykker af den varmrøgede laks over den anrettede salat, og hæld lidt dressing over.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?