0
Grønne deller i pitabrød med grov humus og kimchi.

Grønne deller i pitabrød med grov humus og kimchi.

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kikærterolivenolie, ekstra jomfrueddikesalt
1 min.
Kikærterne

Forvarm en ovn ved 180 grader.

Dræn kikærterne for vand (uden at kassere det), og kom dem op i en skål. Tilsæt 1 spsk. olivenolie, 1 spsk. eddike pr. person og lidt salt. Blend kikærterne med en stavblender, eller mos dem groft med et piskeris. Hæld lidt af væden fra kikærterne tilbage i humusen, for at gøre den mere lind og smag til, om den mangler ekstra salt.

tomaterpersilleyoghurt naturel 0,5%
10 min.
Yoghurtdressing

Skyl tomaterne og persillen grundigt, og afdryp for vand. Skær tomaterne i små tern, og hak persillen groft. Hæld yoghurten i en skål, smag den til med salt, og tilsæt tomaterne og persillen.

plantefars
20 min.
Vegedellerne og kimchi

Varm en pande op til middelhøj varme. Form deller af farsen, og steg dem ca. 4-5 min. på hver side i 1 spsk. olie pr. person. Sørg for, at de tager godt med farve, inden du vender dem. Så slipper de nemmest panden.

Skræl gulerødderne, riv på den grove side af et rivejern, og bland med kimchi blandingen. 

store pita / somun
28 min.
Pitabrødene

Bag brødene som angivet på pakken.

kimchi-base
30 min.
Anretning

Halvér pitabrødene, og fyld op med en god skefuld humus. Fyld efterfølgende med vegedeller, kimchi, og top med yoghurtdressing. 

Bonusinfo

Plantefars indeholder:

80% Grøntsager (Kartofler, løg, porre, blomkål, og broccoli).

Derudover: Ærtemel, havregryn (glutenfri), Rapsolie salt og krydderier.

Laktosefri

nøglehulsmærket og veganske frikadeller

Bonusinfo

Kimchi som i udgangspunktet er mælkesyre fermenteret napakål (kinakål) er i Korea en ufravigelig og fuldstændigt uundværlig del af basiskosten. Koreanerne spiser den til alle måltider, som en form for relish der bruges som ingrediens i et utal af koreanske retter, og dermed konsumeres i enorme mængder. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
586 kcal
Fedt:
11,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
0,6 g
Kulhydrat:
91,2 g
heraf sukkerarter:
16,2 g
Kostfibre:
12,7 g
Protein:
21 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?