0
Vegedeller med bulgursalat og krydderyoghurt

Vegedeller med bulgursalat og krydderyoghurt

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
grov bulgur
1 min.
Bulguren

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min under låg ved svag varme.  Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte.

squashdildtimiansaltede kapers
3 min.
Urterne

Skyl squashen og krydderurterne grundigt under vand. Skær squashen i små tern, og hak krydderurterne groft.

Dræn kapersene for lagen, og hak dem groft.

yoghurt naturel 0,5%salt
8 min.
Krydderyoghurt

Kom yoghurten op i en skål, og smag den til med salt. Tilsæt dild, timian og kapers, og vend godt rundt.

olivenolie, EVOOcitronsort peber
10 min.
Squashen

Varm en pande op ved høj varme. Tilsæt 2 tsk. olie pr. person, og steg squashen i 2 min. Undgå at røre for meget i panden, så den får godt med farve. Overfør squashen til en skål, vend den rundt med bulguren, og tilsæt 1 spsk. olivenolie pr. person samt revet citronskal. Smag til med citronsaft, salt og peber.

grønne deller
20 min.
Vegedellerne

Varm en pande op ved middelvarme. Tilsæt en 1 tsk. olie pr. person, og lun dellerne i ca. 2 min på hver side.

25 min.
Anretning

Server vegedellerne med bulgurssalaten og en god klat krydderyoghurt.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Grønne deller indeholder:

80% Grøntsager (Kartofler, løg, porre, blomkål, og broccoli).

Derudover: Ærtemel, havregryn (glutenfri), Rapsolie salt og krydderier.

nøglehulsmærket og veganske frikadeller

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
557 kcal
Fedt:
21,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
0,8 g
Kulhydrat:
64,5 g
heraf sukkerarter:
10,9 g
Kostfibre:
15,4 g
Protein:
18,2 g