Retten her er så skøn, og inspireret af en japansk klassiker.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog ris efter anvisningen på pakken.
Snit bladselleri fint. Riv æble groft og 1-2 spsk. ingefær fint (efter smag). Sautér det hele i olivenolie i ca. 5-6 min. Det skal ikke tage farve, men mørne fint.
Drys med karry, og varm det kort igennem. Tilsæt kokosmælk, lad det simre lidt, og spæd med vand, hvis det bliver for tykt. Krydr med salt undervejs, og blend saucen med en stavblender.
Skrub de søde kartofler, og skær dem og auberginen i tynde skiver på ca. 1/2 cm.
Pisk æg med lidt vand i en dyb tallerken, og fyld panko rasp og mel i hver sin anden dybe tallerken.
Varm en pande op med 2-3 cm olie.
Vend grøntsagerne i mel, æg og panko rasp, og steg dem gyldne og gennemstegte ad flere omgange. Afdryp på en rist, og drys med salt.
Snit forårsløg fint.
Anret ris i dybe tallerkener. Top med karrysauce, sprøde grøntsager og forårsløg, og servér straks.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper. Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.
Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.
Kundekommentarer ()