0

Venøsteaks i pizzaiolisauce med mozzarella og grillede svampe

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kød: Dup kødet med køkkenrulle, krydr med salt og peber på begge sider og vend bøfferne i mel. Smelt halvt smør og halvt olie på en pande, steg hurtigt bøfferne gyldne på begge sider og læg dem i et ovnfast fad. Kom tomater, basilikum, 2 fed hvidløg, tomatkoncentrat og lidt olivenolie i en foodprocessor og kør det sammen til en cremet ensartet sauce. Fordel saucen over bøfferne og læg skiver af mozzarella (gerne frisk) henover det hele. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn og bag til saucen bobler let i kanten og mozzarellaen er smeltet - men endnu ikke gylden.

Svampe: Hak persillen (et lille bundt) og 1 fed hvidløg fint og rør det sammen med lidt olie. Grill svampene møre på begge sider på en grillpande, krydr med salt og peber og vend dem rundt i persilleolien. Lad dem trække indtil servering.

Server sammen med små nye kogte kartofler, en blandet grøn salat og godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.