0

Venøsteaks med pebret majscreme, små estragonkartofler og bagt tomatsalat

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Tomatsalat: Skær tomater og rødløg i skiver og hak hvidløget meget fint. Fordel grøntsagerne i et ildfast fad og drys med salt og peber. Pisk balsamico, 5 spsk. olie og dijonsennep godt sammen og hæld det over. Bag salaten ved 175 grader i ca. 15 min til den er gylden på overfladen.

Kartofler: Skrub kartoflerne godt og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre. Vend smørret og friskplukkede estragonblade i, hæld det hele i et ildfast fad og drys med lidt salt. Sæt fadet i ovnen ved 175 grader i ca. 10 min. til kartoflerne er svagt gyldne.

Steaks/creme: Knus peberkornene med en kagerulle eller i en morter og drys halvdelen på bøfferne sammen med salt. Steg bøfferne 1-2 min. på hver side i lidt olie, læg dem i et varmt fad og hold dem lune indtil servering. Kom de drænede majskerner på samme pande sammen med resten af peberet. Sauter et øjeblik, hæld fløden på og krydr med salt. Lad det koge op til fløden tykner og hæld derefter cremen i en foodprocessor. Kør til en blød ensartet creme, smag til og varm cremen igennem i panden. Server straks.

Giv evt. en sprød grøn salat og godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften