0
Verdens bedste rabarberkage

Verdens bedste rabarberkage

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
5 t
Opskriftstype:
Kager
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rabarberrørsukkervaniljestangvand
1 min.
Rabarber

Skær den træede bund af rabarber og skær også toppen af. Skyl og del ca. 1 cm brede stykker. Vend de våde rabarber sammen med sukker og vaniljekorn - kom også den brugte vaniljestang ved. Kom det hele i et stort ildfast fad og dæk med stanniol - bag ved 125 grader i ca. 1 og 15 minutter time. Rør i massen et par gange undervejs. Sigt lagen fra rabarberne og reducér den ned til den begynder at tykne. Nu blandes sirup og rabarber igen og stilles til side for let afkøling.

smørrørsukkerhvedemelæg2
15 min.
Dejen til bunden

Pisk blødt smør og rørsukker sammen til en lys, luftig og cremet masse. Pisk derefter æggene i ét ad gangen. Vend til sidst det sigtede mel i med en dejskraber.

smørrørsukkerhvedemelmandler2
20 min.
Crumbledej

Bland mel og rørsukker sammen med små terne af koldt smør - nu smuldres det hele sammen med fingrene indtil det nærmest ligner revet parmesan. blancher og smut mandlerne - hak den fint og bland i crumblemassen.

120 min.
Sådan samler du rabarberkagen

Hæld dejen i en springform foret med bagepapir. Fordel derefter rabarberne på dejen og drys til sidst crumble-dejen på. Bag kagen ved 160-165 grader i ca. 75 minutter.

150 min.

Lad kagen stå MINDST en ½ time. Den er lækker lun - men holder sig lækker og svampet i flere dage. Server den med en god klat fuldfed cremefraiche, intet mindre end 38% holder :-) eller med en god klat flødeskum.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?