Skær den træede bund af rabarber og skær også toppen af. Skyl og del ca. 1 cm brede stykker. Vend de våde rabarber sammen med sukker og vaniljekorn - kom også den brugte vaniljestang ved. Kom det hele i et stort ildfast fad og dæk med stanniol - bag ved 125 grader i ca. 1 og 15 minutter time. Rør i massen et par gange undervejs. Sigt lagen fra rabarberne og reducér den ned til den begynder at tykne. Nu blandes sirup og rabarber igen og stilles til side for let afkøling.
Pisk blødt smør og rørsukker sammen til en lys, luftig og cremet masse. Pisk derefter æggene i ét ad gangen. Vend til sidst det sigtede mel i med en dejskraber.
Bland mel og rørsukker sammen med små terne af koldt smør - nu smuldres det hele sammen med fingrene indtil det nærmest ligner revet parmesan. blancher og smut mandlerne - hak den fint og bland i crumblemassen.
Hæld dejen i en springform foret med bagepapir. Fordel derefter rabarberne på dejen og drys til sidst crumble-dejen på. Bag kagen ved 160-165 grader i ca. 75 minutter.
Lad kagen stå MINDST en ½ time. Den er lækker lun - men holder sig lækker og svampet i flere dage. Server den med en god klat fuldfed cremefraiche, intet mindre end 38% holder :-) eller med en god klat flødeskum.
Kundekommentarer ()