0
Vietnamesisk pita a la Bahn mi med chiligris og agurk

Vietnamesisk pita a la Bahn mi med chiligris og agurk

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vietnamesisk

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

Hakket grisekødnam pla (fiskesauce)sriracha sauce
1 min.
Kød

Steg kødet på en meget varm pande i en smule neutral olie. Krydr med salt og peber, og tilsæt 1/2 tsk sukker eller honning pr. pers., når det er brunet grundigt af.

Lad det karamellisere let omkring kødet.

Kom fiskesovsen på (ja det lugter lidt, men det tilfører en fantastisk dybde og umami til retten), og kog den lidt ind.

Tilsæt sriracha sauce, sluk, og sæt til side. 

gulerødderlimekorianderagurk
10 min.
Fyld

Skræl gulerødder, og skær dem og agurk i fine strimler på et mandolinjern. 

Pluk koriander (lad gerne det meste af stilkene sidde på), og skær lime i både. 

pitabrød
25 min.
Pita

Lun pita på en brødrister eller i ovnen. 

30 min.
Anretning

Som vist på foto.

Fif: Har du lidt yoghurt eller creme fraiche stående, er det lækkert med en god klat af dette deri. Nogle ville ligefrem synes en smule mayonnaise ville være lækkert! 

Kommentarer og forslag til opskriften