Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Riv halvdelen af hvidløget ned i en skål og bland med kødet og hoisinsaucen.
Skær løget i fine skiver, og vend det godt rundt med 2 spsk. eddike pr. person og lidt salt.
Skær kinaradisen i tynde stave og overfør til en skål og krydr med salt.
Hæld 1/2 tsk. sukker pr. person i en skål og smelt med 1/2 spsk. kogende vand pr. person.
Riv resten af hvidløget ned i sammen med fiskesaucen. Smag til med lidt eddike.
Hak chilien i tynde skiver og kom i vinaigretten (Pas på med mængden - den er stærk).
Varm en pande op ved høj varme. Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person, indtil det får lidt farve og er gennemstegt.
Hak mynten groft og vend med kinaradissen.
Forbered rispapirerne på et fad, og sæt et fad eller en skål med varmt vand klar. Fadet/skålen skal passe til størrelsen på rispapirerne. Rispapirerne dyppes i vandet i 3-4 sek., og lægges direkte på tallerkenen. Imens fyldet anrettes på rispapiret, vil papiret blive helt blødt, og til at folde.
Anret det ønskede fyld på den nederste 1/3 af papiret. Fold papiret henover fyldet, fold dernæst siderne over fyldet, og rul så dejen fra bunden mod toppen.
Servér forårsrullerne med dressing til.
Se på illustrationen her hvor nemt det er at rulle en frisk vietnamesisk forårsrulle. Rispapiret dyppes først hurtigt i et fad med lunt vand.
Kommentarer og forslag til opskriften