0
Vietnamesisk pho med sousvide braiseret gris og rejer

Vietnamesisk pho med sousvide braiseret gris og rejer

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

"Pho" er en berømt suppe fra Hanoi, og betragtes af mange som Vietnams nationalret. Vietnameserne spiser den både morgen, middag og aften med mange forskellige former for fyld, ofte kylling eller oksekød eller rejer, og er et helt fast indslag i Vietnams utallige gadekøkkener. Fælles for de mange variationer er letheden og de mange friske krydderurter.

Fremgang:

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.

1. Start med at skylle alle grøntsager grundigt i koldt vand.

2. Pluk koriander og lad gerne noget af stilken sidde på.

3. Ordn forårsløg, og snit dem, så fint du kan.

4. Dryp rejerne af i en sigte.

5. Kom det braiserede kød og alt fonden derfra i en gryde sammen med 3,5 dl vand pr. person.

6. Kog kødet op, og skum eventuelle urenheder og fedt fra, mens det simrer i 4-5 minutter.

7. Kom krydderiblandingen i suppen sammen med ingefær, der er skrællet og revet fint eller skåret i ultratynde skiver (brug ca 1/2 tsk pr. person).

8. Kog suppen igennem igen i 2 minutter.

9. Pres saften fra limefrugten.

10. Smag suppen til med fishsauce, (rør)sukker (1 spsk. pr person), salt og limesaft.

11. Kog nudlerne i rigeligt saltet vand i 3 minutter, og dryp dem af i et dørslag.

12. Fisk kødet op af suppen, og pluk det i trevler ligesom pulled pork.

Anretning: Kom de kogte, lune nudler i opvarmede suppeskåle. Eller én stor serveringsskål. Fordel kød og rejer ovenpå nudlerne. Ovenpå drysses koriander samt forårsløg. Lige før servering overhældes hele herligheden med spilkogende suppe, og schrirachasauce hældes over efter smag.

Vietnamesisk Pho krydderiblanding indeholder: 50% urtebouillon, 10% fennikelfrø, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% stjerneanis, 5% kanel, 5% sort kardemomme, 5% nelliker.

Bonusinfo

Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt! 

Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.

Bonusinfo

Vietnamesisk Pho krydderiblanding indeholder:

50% urtebouillon, 10% fennikelfrø, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% stjerneanis, 5% kanel, 5% sort kardemomme, 5% nelliker. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?