0
Vietnamesisk salat med oksekød, glaskål, basilikum og stegt tofu

Vietnamesisk salat med oksekød, glaskål, basilikum og stegt tofu

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

speltkerner
1 min.
Kog spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.

hakket oksekød 3-6%chiliflagerhvidløg
3 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er rygende varm, steges kødet i 1/2 spsk. olie pr. person.

Lad kødet stege uden at røre for meget i det, så det kan få godt med farve. 

Når kødet er gennemstegt, slukkes for varmen. Riv hvidløget, tilsæt det til kødet, og tilsæt chiliflagerne. (Pas på med mængden - de er stærke). Smag kødet til med salt og lidt sukker.

glaskålbasilikumcitronnam pla (fiskesauce)
10 min.
Hak glaskålen

Hak glaskål og basilikum i så fine strimler som muligt, og kom det op i en skål.

Krydr godt med citronsaft og fiskesauce.

tofu
20 min.
Steg tofuen

Varm en pande op ved middel varme.

Skær tofuen i tern, og vend dem i 1/2 spsk. hvedemel pr. person.

Steg tofuen i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2 min. på to sider, indtil den får godt med farve. Krydr med salt og peber.

30 min.
Anretning

Kom alle ingredienserne i skålen med glaskål, og bland det godt sammen. Smag til med salt og citronsaft.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
558 kcal
Fedt:
23,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
4 g
Kulhydrat:
42,8 g
heraf sukkerarter:
0,9 g
Kostfibre:
10,6 g
Protein:
38,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?