0
Vietnamesisk stegt kylling med spicy agurkesalat og nudler

Vietnamesisk stegt kylling med spicy agurkesalat og nudler

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vietnamesisk
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel, Durummel, Nødder, Sesam, Soya, Jordnødder, Cashewnødder, Gluten

Fremgangsmåde

Kyllingelår: Tag kyllingelårene ud af køleskabet en halv time, før de skal steges. Gnid dem med salt og peber. Kom dem i et ovnfast fad, og dryp et par dråber olie over. Steg dem i en 210 grader forvarmet ovn i ca. 35-40 min. Dryp et par gange undervejs lidt af det afsmeltede fedt henover kyllingen. Tag fadet ud, og dæk kødet med stanniol, så det holder sig varmt. Lad kyllingelårene trække i 5 min., før du serverer dem.

Nudler: Kog nudlerne i rigeligt, letsaltet vand i 2 minutter. Dræn dem, og vend dem sammen med lidt olie (gerne sesamolie hvis du har). Sæt til side, og hold dem lune.

Vietnamesisk kålsalat: Fjern de yderste blade på spidskålet, del det i kvarte, fjern stokken og snit kålet, så fint du kan (gerne på et mandolinjern). Skræl gulerødderne, og skær dem i fine julienne-strimler på mandolinjernet, eller riv dem på et råkostjern. Bland dem sammen med spidskålet. Pluk og skyl koriander. Der må gerne være lidt stængel med på korianderen, den smager godt. Gem også lidt koriander til pynt. Hak den plukkede koriander groft, og vend den i kål og gulerødder.

Dressing: Kom hvidløgsfed og chilipeber (uden kerner) i en morter, og stød, til det har en konsistens som en ensartet pasta. Tilsæt ½ spsk. sukker pr. person, fish sauce og saften fra limefrugten, og rør til sukkeret er opløst. Smag dressingen til, den skal smage stærk, sur, sød og salt.

Anretning: Vend det hele sammen, og fordel det på et fad. Drys med hakkede cashewnødder, og pynt med plukket koriander. Server kyllingelårene dertil.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?