0
Stegt kylling "vietnam style" med spicy agurkesalat & ris

Stegt kylling "vietnam style" med spicy agurkesalat & ris

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Vietnamesisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminris
1 min.
Ris

Tilbered risene efter anvisning på posen. 

Hopballe Mølle kylling, udbenet overlårhvidløgtamari soya saucesriracha sauce
2 min.
Kylling

Gnid kyllingerne med salt og peber. Kom dem i et ovnfast fad, hæld soya, sriracha, 1 spsk. sukker pr. person, finthakket hvidløg og revet limeskal over. Massér det hele grundigt ind i kyllingelårene. Lad kødet trække mindst 10 minutter - gerne længere.

Steg dem i en 200 grader forvarmet ovn i ca. 35-40 min. Dryp et par gange undervejs lidt af det afsmeltede fedt og marinade henover kyllingen. Efter ca. 20 min., når kyllingen er ved at blive godt gylden, tages fadet ud og dækkes med stanniol. Steg videre, til kyllingen er mør.

Pas på, det ikke branker. Pga sukkeret kan det gå hurtigt, derfor er det VIGTIGT at tildække med stanniol. 

agurkrødløgrød chilinam pla (fiskesauce)limepeanuts
15 min.
Spicy agurkesalat

Rør fishsauce og samme mængde vand sammen. Tilsæt 1 spsk. sukker pr. person, og limesaft (brug det halve her), og rør til sukkeret er opløst. Skær chili i tynde skiver, og kom dem i. Smag dressingen til, den skal smage stærk, sur, sød og salt.

Skær rødløg og agurk ud i så tynde skiver, du kan - brug gerne et mandolinjern. Drys med lidt fint salt, og massér det ind. Lad dem stå i 10 minutter. 

Vend det hele sammen. Drys med peanuts. 

limekoriander
45 min.
Anretning

Som vist på billedet. Drys med groftskåret koriander, og servér lime til, hvis der er mere tilbage.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?