Sæt ovnen på 225 grader. Hæld risene i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risene. Tilsæt lidt salt og kog risene i ca. 20 min. Lad dem hvile 5 min efterfølgende.
Skræl skorzonerrødderne, og skyl dem sammen med svampene. Skær rødderne ud i stave, og fordel dem ud på en bageplade dækket med bagepapir sammen med svampene. Hæld 1 spsk. olie henover og krydr med salt. Lad grøntsagerne bage i ca. 20 min, til de har fået en mørk overflade og rødderne er bløde i midten.
Pil hvidløget og hak det groft.
Kom kødet i en skål, tilsæt ½ tsk salt pr. person, og rør kødet sejt med en ske. Tilsæt halvdelen af hvidløget og 1 tsk. honning, og rør det godt sammen igen. Form 3 kødboller pr. person, og overfør dem til en bradepande dækket med bagepapir. Bag dellerne i ca. 6 min, indtil de har fået farve og er tilberedte helt ind til midten.
Bland saften fra limefrugten, sesamolien, fiskesaucen, 1 tsk. honning og resten af hvidløget i en skål.
Fordel risene ud i dybe tallerkener, anret de bagte grøntsager og dellerne henover og top med dressingen.
Kundekommentarer ()