0
Vietnamesiske forårsruller med hoisinmarineret hakket kød og pak choy

Vietnamesiske forårsruller med hoisinmarineret hakket kød og pak choy

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pak choygulerod
1 min.
Hak grøntsagerne

Hak guleroden i tynde skiver og pak choyen i mundrette stykker.

hvidløgingefærhoisin sauce (kinesisk sauce)
10 min.
Marinér kødet

Riv hvidløget og ingefæren på den fine side af et rivejern ned i en lille skål, og tilsæt hoisinsaucen.

Kom kødet i en stor skål, tilsæt halvdelen af marinaden, og rør det godt rundt. Krydr med salt og peber.

15 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme. 

Når panden er rygende varm, steges kødet i 1/2 spsk. olie pr. pers. i ca. 2-3 min., til det har fået lidt farve og er gennemstegt. 

Smag til med salt og peber.

peanutbuttercitron
20 min.
Rør dressingen

Kom peanutbutteren i resten af hoisindressingen og smag til med citronsaft og salt. Tilsæt evt. lidt vand, indtil dressingen nemt kan hældes med en ske.

Vietnamesisk rispapir / Bánh tráng
25 min.
Forbered rispapirerne

Forbered rispapirerne på et fad, og sæt et fad eller en skål med vand klar. Fadet/skålen skal passe til størrelsen på rispapirerne. Rispapirerne dyppes i vandet i 3-4 sek., og lægges direkte på tallerkenen. Imens fyldet anrettes på rispapiret, vil papiret blive helt blødt, og til at folde.

30 min.
Anretning

Anret det ønskede fyld på den nederste 1/3 af papiret. Fold papiret henover fyldet, fold dernæst siderne over fyldet, og rul så dejen fra bunden mod toppen.

Servér forårsrullerne med dressing til.

Bonusinfo

Se på illustrationen her hvor nemt det er at rulle en frisk vietnamesisk forårsrulle. Rispapiret dyppes først hurtigt i et fad med lunt vand.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
510 kcal
Fedt:
24,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,9 g
Kulhydrat:
41,5 g
heraf sukkerarter:
12,4 g
Kostfibre:
4,9 g
Protein:
29,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?