Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
1. Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.
2. Hvis du har modtaget hele kyllingebryster, skal de skæres i strimler. Steg kyllingen i olie på en varm pande i ca. 8 min., eller til kyllingen er gylden og gennemtilberedt. Krydr med salt.
3. Snit spidskål fint.
4. Skrub eller skræl gulerødderne, skær dem i julienne eller riv dem groft.
5. Snit forårsløg fint.
6. Rør mayonnaise med srirachasauce efter smag.
7. Anret grønt, kylling og ris i skåle og på fade. Fyld et tærtefad med koldt vand, og sæt det på bordet sammen med rispapir og tamari soya.
8. Saml selv ved bordet: Dyp rispapir i koldt vand i ca. 10 sek., og fold rispapiret om det fyld du kan lide.
Nyd med ekstra ris, soya eller chilimayo på siden.
Se på illustrationen her hvor nemt det er at rulle en frisk vietnamesisk forårsrulle. Rispapiret dyppes først hurtigt i et fad med lunt vand.
Kommentarer og forslag til opskriften