0
Frisk nudelsalat med mørksej, ristede løg og glaskål

Frisk nudelsalat med mørksej, ristede løg og glaskål

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
glaskålnam pla (fiskesauce)citron
1 min.
Skær glaskålen

Skær glaskålen i stave, overfør dem til en skål, og vend godt rundt med citronsaft og fiskesauce.

hvidløg
10 min.
Lav chili saucen

Skær chilien i tynde ringe (pas på med mængden - den er stærk), og riv hvidløget på den fine side af et rivejern. Kom det hele op i en stor skål, og tilsæt væden, der har samlet sig i bunden af skålen med glaskål, og 1 spsk. olie pr. person.

spidskål
15 min.
Steg kålen

Skær kålen i mundrette stykker.

Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Vendes med lidt eddike, salt og peber lige før servering.

mørksejfilet uden skind
20 min.
Steg fisken

Skær fisken i stykker på 2x2 cm.

Varm en pande op ved høj varme. Vend fisken i 1 spsk. hvedemel pr. person, og steg stykkerne i ca. 1 min i alt på to sider, så de får lidt farve og begynder at flage.

nudler, boghvede
25 min.
Kog nudlerne

Kog nudlerne som angivet på pakken, og skyl dem efterfølgende hurtigt under koldt vand i en sigte.

ristede løg
30 min.
Anretning

Kom alle ingredienser i skålen til glaskål, vend godt rundt og smag til med salt og peber.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
566 kcal
Fedt:
26,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
5 g
Kulhydrat:
43,8 g
heraf sukkerarter:
4 g
Kostfibre:
7 g
Protein:
33,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?