0
Vietnamesiske forårsruller med srirachaokse, spidskål og syltede rødløg

Vietnamesiske forårsruller med srirachaokse, spidskål og syltede rødløg

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hakket oksekødsriracha sauce
1 min.
Marinér kødet

Kom kødet i en skål, bland det godt sammen med srirachaen (den er stærk!) og krydr med salt og peber.

 

5 min.
Syltet rødløg

Pil løget, skær det i fine skiver, og vend det godt rundt med 2 spsk. eddike pr. pers. og lidt salt.

spidskålmynte
10 min.
Skær salaten

Snit spidskålen fint, og pluk myntebladene fra stilkene. Kom begge dele i en skål, og vend med salt.

nam pla (fiskesauce)yoghurt 3,5 %hvidløgcitron
20 min.
Rør sovsen

Riv hvidløget ned i en lille skål og vend det med yoghurt, fiskesauce og revet citronskal. Smag til med salt, peber og citronsaft.

25 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme. Steg kødet i 1 spsk. olie pr. pers. i 2-3 min. indtil det er gennemstegt. Smag til med salt og peber.

Vietnamesisk rispapir / Bánh tráng
30 min.
Anretning

Forbered rispapirerne på et fad, og sæt et fad med vand klar. Fadet skal passe til størrelsen på rispapirerne. Rispapirerne dyppes i vandet i 3-4 sek., og lægges direkte på tallerkenen. Imens fyldet anrettes på rispapiret, vil papiret blive helt blødt, og til at folde.

Anret det ønskede fyld på den nederste 1/3 af papiret. Fold papiret henover fyldet, fold dernæst siderne over fyldet, og rul så dejen fra bunden mod toppen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Se på illustrationen her hvor nemt det er at rulle en frisk vietnamesisk forårsrulle. Rispapiret dyppes først hurtigt i et fad med lunt vand.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
530 kcal
Fedt:
21,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,6 g
Kulhydrat:
42,8 g
heraf sukkerarter:
10,5 g
Kostfibre:
4,4 g
Protein:
38,6 g