0
Vietnamesiske forårsruller med srirachaokse, spidskål og syltede rødløg

Vietnamesiske forårsruller med srirachaokse, spidskål og syltede rødløg

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hakket oksekødsriracha sauce
1 min.
Marinér kødet

Kom kødet i en skål, bland det godt sammen med srirachaen (den er stærk!) og krydr med salt og peber.

 

5 min.
Syltet rødløg

Pil løget, skær det i fine skiver, og vend det godt rundt med 2 spsk. eddike pr. pers. og lidt salt.

spidskålmynte
10 min.
Skær salaten

Snit spidskålen fint, og pluk myntebladene fra stilkene. Kom begge dele i en skål, og vend med salt.

nam pla (fiskesauce)yoghurt 3,5 %hvidløgcitron
20 min.
Rør sovsen

Riv hvidløget ned i en lille skål og vend det med yoghurt, fiskesauce og revet citronskal. Smag til med salt, peber og citronsaft.

25 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme. Steg kødet i 1 spsk. olie pr. pers. i 2-3 min. indtil det er gennemstegt. Smag til med salt og peber.

Vietnamesisk rispapir / Bánh tráng
30 min.
Anretning

Forbered rispapirerne på et fad, og sæt et fad med vand klar. Fadet skal passe til størrelsen på rispapirerne. Rispapirerne dyppes i vandet i 3-4 sek., og lægges direkte på tallerkenen. Imens fyldet anrettes på rispapiret, vil papiret blive helt blødt, og til at folde.

Anret det ønskede fyld på den nederste 1/3 af papiret. Fold papiret henover fyldet, fold dernæst siderne over fyldet, og rul så dejen fra bunden mod toppen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Se på illustrationen her hvor nemt det er at rulle en frisk vietnamesisk forårsrulle. Rispapiret dyppes først hurtigt i et fad med lunt vand.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
530 kcal
Fedt:
21,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,6 g
Kulhydrat:
42,8 g
heraf sukkerarter:
10,5 g
Kostfibre:
4,4 g
Protein:
38,6 g