Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom kødet i en skål, bland det godt sammen med srirachaen (pas på med mængden - den er stærk!), og krydr med salt og peber.
Pil løget, skær det i fine skiver, og vend det godt rundt med 2 spsk. eddike pr. person og lidt salt.
Snit spidskålen fint, og pluk myntebladene fra stilkene. Kom begge dele i en skål, og vend med salt.
Riv hvidløget ned i en lille skål, og vend det med yoghurt, fiskesauce og revet citronskal. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Varm en pande op ved høj varme. Steg kødet i 1 spsk. olie pr. person i 2-3 minutter under omrøring, indtil det har fået godt med farve, og er blevet gennemstegt.
Smag til med salt og peber.
Forbered rispapirerne på et fad, og sæt et fad eller en skål med vand klar. Fadet/skålen skal passe til størrelsen på rispapirerne. Rispapirerne dyppes i vandet i 3-4 sek., og lægges direkte på tallerkenen. Imens fyldet anrettes på rispapiret, vil papiret blive helt blødt, og til at folde.
Anret det ønskede fyld på den nederste 1/3 af papiret. Fold papiret henover fyldet, fold dernæst siderne over fyldet, og rul så dejen fra bunden mod toppen.
Se på illustrationen her hvor nemt det er at rulle en frisk vietnamesisk forårsrulle. Rispapiret dyppes først hurtigt i et fad med lunt vand.
Kundekommentarer ()