0

Vild nektarin-tomatsalat med parmaskinke, høvlet pecorino og ristede pinjekerner (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Halver nektarinerne, fjern stilk og skær kødet i både. Skær tomaterne i kvarte og anret begge dele flot på et lille, fladt fad. Riv skinke i grove trævler mellem fingrene og anret dem ovenpå og indimellem. Dryp med olie og balsamico og drys med lidt peber. Høvl brede spåner af osten henover - brug fx en tyndskræller -og drys med fintsnittet løgtop og pinjekerner. Server som tilbehør til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?