Gryde: Hak alle skalotteløgene og 1 fed hvidløg fint. Steg løg og hvidløg gyldne i en gryde i lidt olie ved middelvarme og tag derefter gryden af varmen. Rør mel, paprika, salt og peber sammen i en dyb tallerken og vend kødet godt rundt deri (gem resten af melblandingen, den skal bruges senere). Læg kødet i gryden, sæt den over varmen igen og hæld evt. lidt mere olie ved. Brun kødet godt og tilsæt farin, tomater og timian. Krydr med salt og peber og lad det hele simre en halv time under låg. Skær imens champignonerne i skiver og rist dem gyldne i lidt olie. Rør resten af melblandingen ud i oksebouillonen og hæld det i gryden. Lad det simre yderligere 5-10 min. og rør champignonerne i. Varm igennem og smag til.
Fritter: Skræl rodfrugterne og skær dem i lige store stave - "pommes frites stil" på 1 x 1 cm tykkelse og 7-10 cm lange. Vend dem med lidt olie, 2 fed presset hvidløg, salt og peber. Bred rodfrugterne ud på en bageplade, så de ligger i ét lag. Bag dem i en 200 grader varm ovn i 25-35 min. (afhængigt af, hvor sprøde eller møre du ønsker dem) - vend rundt i dem 1-2 gange undervejs.
Server gerne med en sur agurk, rødbede eller asie til.
Kommentarer og forslag til opskriften